Monique van der Have

Als gedragtherapeut voor honden ben je gewend om hondengedrag wetenschappelijk te benaderen en te verklaren. Emoties probeer je hierbij zoveel mogelijk uit te schakelen zodat een objectief beeld van de hond gevormd kan worden.
Mijn ervaring met Desiree als communicator met mijn honden was dan ook een hele ervaring.

Zonder kennis vooraf over het gedrag van mijn honden, maar ook over mijn eigen gevoelens, heeft zij vragen die tot dan onbeantwoord en onverklaarbaar voor mij bleven beantwoord.
En meer dan dat… Ik heb na 2 jaar vol verdriet over mijn overleden hond, nu eindelijk de stap kunnen zetten om haar “los” te laten. De wetenschap dat mijn keuze echt de juiste was en er echt geen andere uitweg was geeft rust. Ook de wetenschap dat zij, zoals ik al voelde, altijd om me heen is, heeft gemaakt dat ik eindelijk verder kan. Ja, ik mis haar nog steeds maar ik zit niet meer “vast” in mijn verdriet!
Ik ben Desiree hier ongelooflijk dankbaar voor en vind het onverklaarbaar (…) dat een iemand zó contact kan krijgen met een hond die overleden is.

Niet alleen met mijn overleden hond heeft Desiree gecommuniceerd, ook met één van mijn huidige honden is zij in gesprek gegaan. Ook hier heeft zij mij weer doen verbazen en scheen een heel ander licht op de ontstane situatie dan ik tot dan toe had gedaan. Het heeft mij de kans gegeven om te beginnen met een nieuwe start met haar. De band tussen haar en mij die ik steeds krampachtig probeerde te creëeren gaat nu als bijna vanzelf en natuurlijk. Met als resultaat dat we meer en meer een team aan het worden zijn. We zijn er nog niet maar keer op keer pak ik het enorme verslag van de communicatie erbij en dit zet mij weer op de goede weg.

Deze voor mij zeer emotionele reis heeft veel teweeg gebracht. Niet alleen wordt de spiegel enorm voorgehouden; het opent dichtgestopte wonden, zet je aan tot nadenken en het doet je inzien dat sommige dingen in het leven simpelweg niet te verklaren zijn.
Het heeft echter ook een enorm helende werking, het opent deuren en biedt nieuwe kansen.

Dit alles zou onmogelijk zijn geweest als Desiree niet de persoon is zoals ze is.
Het is bijzonder hoe iemand, die je tot dan toe, nooit hebt ontmoet, zó warm, meelevend, en oprecht op je kan overkomen. Het samen met haar delen van deze bijzondere ervaringen geeft een vertrouwensband die heel waardevol voor mij is.

Dank je wel lieve Desiree, je bent niet alleen goed in wat je doet, je bent een prachtmens en je hebt een heel speciaal plekje bij me!!!