Over Mij

Mijn naam is Desiree en ik woon in het Zuiden van het land. Dieren hebben altijd een zeer belangrijke rol in mijn leven gespeeld.

Photo 07-08-13 21 42 32Mijn hond Beertje en ik hadden een hele hechte band. We begrepen elkaar zonder woorden en voelden elkaar aan. In 2008 bleek Beertje de ziekte AIHA te hebben. (AIHA is aandoening waarbij het lichaamseigen immuunsysteem van de hond de eigen rode bloedcellen voortijdig en sneller afbreekt dan aanmaakt.) Het gevolg is een tekort aan rode bloedcellen. Acht maanden duurde onze strijd tegen deze vreselijke ziekte; acht vreselijk moeilijke maanden, maar ook mooie maanden. Het was een voorrecht om voor Beertje te mogen zorgen en haar bij te staan in haar strijd.

Ondanks alle pijn en verdriet  hebben we prachtige momenten samen gehad, momenten die ik nooit had willen missen. Haar laatste dag was er één om in te lijsten. Daar had Beertje ook een poot in. Op de een of andere manier moesten we per sé dat weekend nog leuke foto’s en filmpjes maken van Beer in de sneeuw. Niks of niemand kon me er vanaf brengen dat het dat weekdn moest gebeuren. Hoewel Beertje terminaal ziek was, was er geen enkel signaal dat ze die bewuste zondag zou sterven.

Die dag hebben we allemaal dingen gedaan die zij leuk vond, dollen in de sneeuw, samen tutten en heerlijke hapjes eten. Dezelfde avond nog is onze Beertje overleden… Onze laatste dag samen heeft mij veel troost gegeven en ik ben ervan overtuigd dat het Beertje was die mij “influisterde” dat we die dag geweldig moesten maken…

Omdat ik na een tijdje  merkte dat ik het erg moeilijk vond om Beertje los te laten en omdat er nog dingen waren die ik haar wilde zeggen, heb ik een communicatie met mijn overleden hond laten doen door een dierencommunicator in Engeland. Hoewel ik er zelf sceptisch tegenover stond en mijn man al helemaal, wilde ik het toch graag proberen via haar met Beertje contact te maken. Ik was verbijsterd toen ik het verslag binnenkreeg. Er stonden dingen in het verslag die maar weinig mensen konden weten en een vreemde in een ander land kon het helemaal niet weten! Deze communicatie heeft me enorm geholpen in de verwerking van het verlies van Beertje.

Mijn interesse was gewekt! Ik heb nog een aantal communicaties laten doen voor mijn andere, levende huisdieren, met dezelfde verbluffende resultaten. Toen ik in 2011 hoorde dat de bekende Amerikaanse dierencommunicator Marta Williams naar Nederland kwam om cursussen dierencommunicatie te geven, heb ik me gelijk ingeschreven. Het is een onbeschrijfelijk gevoel als je voor het eerst met een wildvreemd dier aan het communiceren bent, waarbij dat dier (in dit geval een paard) je beschrijft hoe het uitzicht vanuit zijn stal is, hoe de andere paarden eruit zien en dat hij pijn in zijn voorbenen/hoeven heeft. (van de eigenaar begreep ik later dat het paard hoefbevangen was )

2011-12-11 15.15.14Na de cursus ben ik gaan “oefenen”. Inmiddels heb ik veel communicaties gedaan en ik heb gemerkt dat mijn hart het meest ligt bij stervensbegeleiding van dieren, net als bij communiceren met zieke en overleden dieren.

In het najaar van 2013 heb ik een drietal vervolgcursussen gedaan bij Marta Williams; het opsporen van vermiste dieren, medische intuïtie en spiegelen met dieren. Deze cursussen zijn een waardevolle aanvulling gebleken voor de dierencomunicaties.

Door Beertje ben ik dierencommunicatie gaan leren en daarom is deze site ook aan haar opgedragen.

* Een communicatie dient NOOIT als vervanging van een dierenarts, of gedragstherapeut! Ik ben geen dierenarts en kan u geen diagnose geven of recept voorschrijven. Als uw dier ziek is, zoek dan professionele hulp in de vorm van een dierenarts. Hetzelfde geldt voor gedragsproblemen. Deskundige hulp van een gedragstherapeut en/of hondenschool is altijd nodig. Ik kan u wel vertellen wat mijn intuïtieve indrukken zijn en u wijzen op de verschillende behandelmethodes die er zijn.