Stervensbegeleiding & overleden dieren

Stervensbegeleiding

2013-08-07 21.49.29-1We weten allemaal hoe erg het is als een van onze dieren ziek is. Om te horen te krijgen dat een geliefd dier ziek is en niet meer te genezen, is een vreselijke klap. Niet alleen voor de eigenaar, maar ook voor het dier zelf. Vaak weten ze niet waarom ze zich ziek voelen, ze voelen het verdriet en de machteloosheid van de eigenaar en weten zich daar geen raad mee. . Door middel van een communicatie kan ik aan het dier uitleggen wat er aan de hand is. Ook kan het dier worden voorbereid op behandelingen (bijv. operaties, chemo enz.) en ook kan het proces van euthanasie/sterven wordt uitgelegd. Dit geeft vaak een enorme rust aan het dier, maar ook aan de eigenaar. Als er meerdere dieren in huis zijn, is het ook belangrijk dat aan deze dieren wordt uitgelegd wat er gaat gebeuren/is gebeurd, zodat zij ook in de gelegenheid worden gesteld om te begrijpen en te aanvaarden wat er is gebeurd, of gaat gebeuren.

 

Communicatie met overleden dieren

Voor veel mensen is dit onderdeel van dierencommunicatie moeilijk te begrijpen. Ik ben me ervan bewust dat het onmogelijk lijkt voor velen die een andere kijk hebben op sterven en de dood en uiteraard heb ik respect voor andere meningen. Zelf ben ik ervan overtuigd dat er bij elk individu een bepaald bewustzijn blijft bestaan na de lichamelijke dood.
Deze overtuiging komt voort uit mijn eigen ervaringen nadat dieren van mij overleden zijn en de ervaringen die ik heb mogen opdoen als dierencommunicator met de overleden dieren van andere mensen.

2013-08-07 21.49.29Het verliezen van een dierbaar dier is een vreselijk iets. Communicatie met het overleden dier kan een gevoel van afsluiting en troost geven. Ook is het mogelijk om het dier nog een boodschap te geven. In veel gevallen hebben de overleden dieren nog belangrijke boodschappen voor hun eigenaar.

Als het dier een plotselinge dood gestorven is, bijv. door een aanrijding, dan kan een communicatie ook helpen om het dier te laten beseffen en te laten aanvaarden wat er gebeurd is.

Ik beschouw het als een voorrecht en een eer dat mensen mij het vertrouwen geven hun geliefde maatje te begeleiden bij terminale ziekte en te communiceren met hun geliefd overleden dier.

* Een communicatie dient NOOIT als vervanging van een dierenarts, of gedragstherapeut! Ik ben geen dierenarts en kan u geen diagnose geven of recept voorschrijven. Als uw dier ziek is, zoek dan professionele hulp in de vorm van een dierenarts. Hetzelfde geldt voor gedragsproblemen. Deskundige hulp van een gedragstherapeut en/of hondenschool is altijd nodig. Ik kan u wel vertellen wat mijn intuïtieve indrukken zijn en u wijzen op de verschillende behandelmethodes die er zijn.