Werkwijze

Dierencommunicatie: hoe gaat het in zijn werk bij mij

2013-08-07 21.55.03Als ik een communicatie met een dier doe, is de duur van die communicatie afhankelijk van het dier. Ik stel geen tijdslimiet en sommige dieren hebben meer te “vertellen” dan andere.
Een gemiddelde communicatie duurt 60 tot 90 minuten.
Tijdens die communicatie worden aantekeningen gemaakt (op papier of dictafoon). Die aantekeningen worden uitgewerkt in een verslag. Met het uitwerken van dit verslag ben ik ook nog een paar uur bezig. Het uitgewerkte verslag krijgt u per email toegestuurd.

Ik adviseer mensen altijd om een verslag rustig te lezen en het ook een paar keer opnieuw te lezen. Indien gewenst kan er daarna nog per mail of telefoon over het verslag gepraat worden.

Soms is het nodig dat u een beschrijving geeft van bijvoorbeeld probleemgedrag, maar doe dit zo beknopt mogelijk a.u.b. Ik wil ‘open’ een communicatie ingaan.

Voor een communicatie heb ik het volgende nodig:

– een duidelijke foto van het dier. Het liefst een foto waar de ogen van het dier opstaan. Indien mogelijk ook een foto waar het dier in zijn geheel opstaat;
– de (roep)naam van het dier;
– de geboortedatum indien bekend, anders een schatting van de leeftijd. Bij een communicatie met een overleden dier ook de sterfdatum;
– het ras indien bekend;
– het geslacht (wel of niet gecastreerd/gesteriliseerd);
– hoe lang is het dier bij je (geweest) ;
– jouw naam;
– de reden voor de communicatie. Voeg bij probleemgedrag een heel beknopte omschrijving bij. Ik werk het liefste met zo min mogelijk inhoudelijke informatie;
– jouw vragen aan het betreffende dier. Ook hier weer zo min mogelijk inhoudelijke informatie;
– je eventuele boodschap aan je dier;

Indien er geen foto’s voorhanden zijn, kan ik ook werken met een beschrijving van het dier. 

Mogelijkheden en tarieven

2013-08-07 21.55.03-1Het tarief voor een communicatie is €45,- op voorhand te voldoen.

Als er, bijvoorbeeld in het geval van stervensbegeleiding, meerdere communicaties nodig zijn, gelden andere tarieven. De eerste communicatie kost dan €45 .De tweede communicatie  kost  €25,-  Als er meer dan 2 communicaties gewenst zijn, dan kunt u contact met mij opnemen en kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Wil u naar aanleiding van een communicatie dieper ingaan op dingen die naar voren zijn gekomen, of zijn er andere vragen gerezen naar aanleiding van een communicatie, dan is het mogelijk om een vervolgcommunicatie te doen. De kosten hiervoor zijn €25

Communicaties worden zo snel mogelijk gedaan, maar er kan een wachttijd zijn.

Het kan zijn dat een dier ineens heel ziek wordt en het met spoed moet worden geopereerd of ingeslapen. Het is dan mogelijk dat ik het dier voorbereid op wat komen gaat, uitleg geef over wat er aan de hand is, uw boodschap aan uw dier doorgeef, enzovoort. Dit moet dan in een kort tijdsbestek gebeuren. De kosten hiervoor zijn €25. Dit bedrag dient vooraf voldaan te worden.  U krijgt dan geen uitgebreid verslag, maar  een korte samenvatting van het gesprek en eventuele boodschap van uw dier.

U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen om te kijken welke mogelijkheden er zijn.

* Een communicatie dient NOOIT als vervanging van een dierenarts, of gedragstherapeut! Ik ben geen dierenarts en kan u geen diagnose geven of recept voorschrijven. Als uw dier ziek is, zoek dan professionele hulp in de vorm van een dierenarts. Hetzelfde geldt voor gedragsproblemen. Deskundige hulp van een gedragstherapeut en/of hondenschool is altijd nodig. Ik kan u wel vertellen wat mijn intuïtieve indrukken zijn en u wijzen op de verschillende behandelmethodes die er zijn.